Door: Jeroen Kraak Fotografie: Facebook
Opmerkelijk

Nederlandse Vegan Streaker raakt gewond bij stierengevecht in Colombia

De Nederlander Peter Janssen, beter bekend als de Vegan Streaker, is gewond geraakt bij een stierengevecht in de Colombiaanse plaats Manizales.

Toen de man de arena wilde inklimmen ging het mis. Hij kwam ten val en brak daarbij zijn en hand. Ook liep hij een hoofdwond op.

Hij voerde samen met zijn groepsleden actie tegen het stierenvechten in Colombia. In het Zuid-Amerikaanse land wordt (net zoals in Spanje) stierenvechten als een traditie gezien. Toch werd het in 2012 verboden om te doen, omdat men het dierenmishandeling vond. Deze beslissing is in 2017 echter verworpen door het constitutionele hof, waardoor er na vijf jaar weer gevechten waren.

De groep van Janssen wil dat stierenvechten overal ter wereld verboden wordt omdat het volgens hun dierenmishandeling is. De dieren worden vaak na een gevecht gedood doordat de toreador een zwaard in het dier steekt. Eerder worden er al vaak andere ‘versieringen’ in het dier geprikt.

Vorige maand was de groep van Janssen al actief in Mexico om daar gevechten te verstoren. In het winterseizoen gaan Europese vechters vaak naar Zuid-Amerika om te trainen.

Hieronder zijn beelden te zien van een eerdere verstoring.