Door: Jeroen Kraak Fotografie: iStock
Opmerkelijk

Vader en zoon komen met anti-katerpil

We kennen allemaal wel: het gevoel van the day after. Je bent zo brak dat je amper je bed uit kunt rollen. Daar hebben een Nederlandse vader en zoon een oplossing voor ontwikkeld.

Niels Plesser is vierdejaarsstudent geneeskunde en zijn vader Jacco is apotheker. Een ideale combinatie voor het maken van een medicijn dus. Samen kwamen ze tijdens het fietsen op het idee om een anti-katerpil te ontwikkelen, waarin ze hun eigen spaargeld hebben gestoken.


Met deze tips voorkom je een kater
Lees ook:
Met deze tips voorkom je een kater
De feestdagen staan al bijna voor de deur en om die eindeloze etentjes met de schoonfamilie door te komen kan een alcoholisch drankje geen kwaad. Wij helpen je de juiste ...

Groene thee

De pil wordt gemaakt op basis van groene thee. De twee merkten op dat er een verband is tussen het afbreken van alcohol en groene thee. Dus hebben ze thee speciaal uit China geïmporteerd om te gebruiken voor hun medicijn. Die stoffen uit de bladeren verwerken ze in het medicijn, maar de cafeïne halen ze eruit, omdat het je anders zou wakkerhouden.

Voor één biertje heb je één pil nodig, wil het echt goed werken volgens de uitvinders. Toch is het vrij prijzig aangezien je voor zes tabletten €5,95 betaalt. Het kan dus in de kosten lopen als je flink hebt doorgedronken. Toch hebben ze al honderden pillen verkocht en naar eigen zeggen krijgen ze veel positieve reacties.

Kritiek

Toch is niet iedereen overtuigt van de werking van de pil. "Er bestaat een verband tussen groene thee en de afbraak van alcohol. Het effect van thee op het afbreken van alcohol is zo'n 15 procent. Maar een volledige kater wegwerken is nooit aangetoond", zegt hoogleraar toxicologie van de Nijmeegse Radboud Universiteit tegen RTL. Het is dus nog maar afwachten!