Door: Jaime Donata Fotografie: iStock
Opmerkelijk

Oorlog met Noord-Korea 'voldongen feit'. Halen we de kerst nog?

Hebben we Sinterklaas en de zwartepietendiscussie overleefd, breekt de ellende weer uit tussen Noord- en Zuid-Korea. Hoe ernstig is het deze keer? En waarom houden ze niet een keer op?

Sinds maandag zijn Amerika en Zuid-Korea samen de Vigilant Ace 18-luchtmacht-oefeningen begonnen. Bij elkaar bereiden 12.000 militairen en 230 vliegtuigen zich voor op dat wat volgens Noord-Korea inmiddels al een 'voldongen feit' wordt genoemd: een oorlog op het Koreaanse schiereiland.


Vrouw zamelt geld in om Kim Jong-un te kunnen vermoorden
Lees ook:
Vrouw zamelt geld in om Kim Jong-un te kunnen vermoorden
De Noord-Koreaanse dr. Lee Aeran is wel een heel bijzondere crowdfundingactie gestart. Ze zamelt geld in voor de moord op de leider van Noord-Korea: Kim Jong-un.

Hoe overleef je een kernoorlog?

Nu is het wel zo dat deze oefening ieder jaar wordt gehouden. maar dit jaar is de situatie dreigender dan ooit. Vorige week lanceerde Noord-Korea weer eens een langeafstandsraket. Vaak gaat dit gepaard met een boel bluf en grote woorden, maar deze keer is de raket in staat om Europa en het hele Amerikaanse vasteland te bereiken. Althans, dat beweert de NAVO. De raket is vermoedelijk in stukken gebroken toen hij terugkwam in de atmosfeer. Maar dat laatste maakt niet zo heel veel uit als er een kernkop op is geschroefd.

Is de shit echt aan deze keer?

Kijk dan hier hoe je een kernoorlog overleeft.