Door: Redactie Panorama Fotografie: Hornbach
Opmerkelijk

Ex-medewerker van zwaarst bewaakte gevangenis doet opmerkelijke stap

Van de buitenkant is Mark een stoere vent van twee meter, maar van binnen heeft de Tilburger een hart van goud.

Jarenlang werkte hij in de zwaarste gevangenis van Nederland, maar hij vond het tijd voor iets anders. Als medewerker in de inrichting zag hij hoe iemand kon ontsporen. Daarom heeft hij het roer omgegooid en wil hij personen die uit de maatschappij vallen een doel geven. Mark wil iets betekenen voor mensen die het moeilijk hebben. Iedereen is voor hem tenslotte in beginsel gelijk.

Hij is een bedrijf begonnen waar mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Iedereen is welkom zolang je maar afspraken nakomt en echt wil. Met gereedschap in hun hand maken ze daar nu hun eigen wereld. Het idee is zo succesvol dat zijn onderneming elk jaar maar blijft groeien, én dat ook nog eens zonder een centje subsidie. Tientallen mensen per jaar krijgen dankzij hem weer een kans.

Mark is een volhardend mens. Iemand die blijft doorbeuken en niet opgeeft. Dat zijn ook precies de woorden die bij Hornbach passen en daarom geeft de bouwmarkt hem nu een ode.

Maar Mark is niet de enige, want ook andere volhardende mensen die niet opgeven, verdienen aandacht. Zij zijn hier te zien.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hornbach.