Door: Martijn Haas Fotografie: PP
Misdaad

Partner aangehouden in gruwelijke yoga-moordzaak

De Russische yogadocente werd al enige tijd vermist.

De politie heeft de 40-jarige ex-partner van de Russische yogadocente Yulia Chernyshova aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op Scheveningen zijn voormalige geliefde te hebben vermoord en haar lichaam daarna in stukken te hebben gezaagd. Het motief zou jaloezie zijn. De man kon het niet verkroppen dat zij het uit had gemaakt, dan wel uit dreigde te maken. Vermoed wordt dat hij al op zondag heeft toegeslagen, waarna de politie de moord pas op donderdag ontdekte.

Vermist

Het 'opvallende' aan het hele verhaal is dat de vermeende moordenaar en lijkschenner niet op de vlucht is geslagen. Nadat Yulia al enkele dagen vermist is, treft men haar stoffelijk overschot donderdag aan in haar woning aan de Neptunusstraat. Daar bevindt zich ook de partner, die kort daarop in de boeien wordt geslagen. Ook hij is trouwens van Russische afkomst.

Pand aan de Neptunusstraat wordt verzegeld.


Slachtoffer Neptunusstraat Scheveningen in stukken gehakt
Lees ook:
Slachtoffer Neptunusstraat Scheveningen in stukken gehakt
Omroep meldt zelf beelden gezien te hebben die dit bevestigen. Er is een Hagenaar aangehouden in deze zaak.

Kinderen

Yulia - zelf kinderloos - was docente Ashanta-yoga, een zeer athletische variant van de oosterse bewegingsleer. Ze gaf ook les aan kinderen, of had plannen daartoe, zien we op haar website. In Rusland had ze de kunstacademie gevolgd. Aanvankelijk had ze een studio waar kinderen konden schilderen.

Foto yoga-website

Shell

De Russiche partner zou werken bij Shell. Hij is bebloed en al uit het pand gedragen. De politie heeft laten weten dat dit bloed mogelijk niet met de moord te maken heeft; wat zou kunnen duiden op een vorm van zelfverwonding.

Het Russische stel was bekend in de buurt, voornamelijk omdat ze dagelijks hun yorkshire-terriër uit moesten laten. Het hondje is nu door de buren opgevangen.