Door: Martijn Haas Fotografie: ANP
Misdaad

Opnieuw medewerker Rotterdamse haven betrokken bij drugshandel

Zou ondermeer 138 kilo cocaïne uit Peru hebben helpen doorlaten.

De politie heeft een 37-jarige medewerker van een containerbedrijf in de Rotterdamse haven aangehouden. Deze medewerker uit Schiedam wordt verdacht van helpen bij cocaïnesmokkel. Het is de zoveelste keer in korte tijd dat een medewerker van de haven in opspraak komt. Eerder hadden we Gerrit de douanier, en Gertie V. Opnieuw heeft iemand zich er tussen de containers en hefkranen niet van kunnen weerhouden zich in te laten met zware internationale drugshandel.

Haventerrein

De Schiedammer zou smokkelaars die de cocaïne uit containers moesten halen, hebben toegelaten tot het afgesloten haventerrein. Ook zou hij hen van en naar de containers hebben gebracht.


Wendell E. gearresteerd voor cocaïnesmokkel in Rotterdamse haven
Lees ook:
Wendell E. gearresteerd voor cocaïnesmokkel in Rotterdamse haven
De 43-jarige Rozenburger Wendell E. werd woensdag in de haven van Rotterdam aangehouden, net nadat hij de opdracht gaf o...

Peru

Een van de drugstransporten waarbij de havenmedewerker betrokken zou zijn, betreft 138 kilo cocaïne. Die werd in mei 2017 vanuit Peru naar Nederland gesmokkeld. Omdat de haven-medewerker zich fors liet betalen voor zijn criminele diensten wordt hij ook verdacht van corruptie. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.