Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie was Jaouad Aaros?

Franse media licht de doopceel van de crimineel die is doodgeschoten door de Nederlandse politie

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Gisteren is dan eindelijk de identiteit bekend gemaakt van het slachtoffer dat is gevallen bij de mislukte uitbraakpoging van 11 oktober. Die dag probeert een groep criminelen een helikopter te huren bij de luchthaven Kempen-Airport. Doel van de actie zou zijn om de piloot te dwingen naar een gevangenis in Roermond te vliegen, waar Benaouf A. vastzit, een Nederlands-Marokkaanse topcrimineel die bevrijd moet worden. De politie is vantevoren op de hoogte van het plan. Nadat men de criminelen ter plekke op het vliegveld ontmaskert volgt een achtervolging waarbij de politie een van de 'bevrijders' dood schiet. Dit is Jaouad Aaros, zo is gisteren bekend geworden via een artikel in Het Parool.

Oud-Roosteren

Ter hoogte van het Noord-Limburgse dorp Oud-Roosteren gaat het fout. Een van de criminelen die door de politie op de hielen wordt gezeten vlucht een woonwijk in, wat er uiteindelijk toe leidt dat vanuit de achtervolgende politieploeg schoten worden gelost. De vluchtende man overlijdt ter plaatse. Nu weten we dat het gaat om een 30-jarige man uit het Franse Brest die in 2007 betrokken is geweest bij een rechtszaak om hasjhandel.

Oud Roosteren waar Jaouad Aaros is doodgeschoten na een vluchtpoging

@backlink(166383)

Straatconflict

De Franse media hebben het doopceel gelicht van Jaouad Aaros. In harde bewoordingen wordt de man in de lokale krant 'Breiz Atao' neergezet als iemand die de jeugd van Bretagne al jarenlang heeft vergiftigd als cocaïnehandelaar. Hij zou ook gekoppeld zijn aan een salafistische gemeenschap, die van de plaatselijk bekende Vigan Gerbeshi, die op zijn beurt ook betrokken zou zijn bij drugshandel. In 2007 zou Aaros veroordeeld zijn tot een maand gevangenisstraf na een straatconflict in het hasjcircuit van Brest. Lees hier het verslag van die rechtszaak terug. 

Het blad stelt vast dat de gemeenschap in Brest opgelucht kan ademhalen nu de crimineel in Nederland gedood is

Facties

In het artikel in de Breiz Atao leren we verder hoe de 'Maghreb'-onderwereld daar is opgesplitst in twee facties, met ieder links naar de salafitische gemeenschap. Het zou gaan om een groep van de 'Pontanezen' - waartoe Aaros toe zou hebben behoord - en 'de Kerourien'. Het blad stelt vast dat de gemeenschap in Brest opgelucht kan ademhalen nu de crimineel in Nederland gedood is.