Door: Redactie Panorama Fotografie: Youtube
Misdaad

Bizarre beelden: bendelid doodgeschoten in rechtszaal

Een bendelid van The Crips probeerde een getuige in de rechtszaal in Salt Lake City vermoedelijk te bewerken met een pen. Dat moest hij met de dood bekopen.

De 25-jarige Siale Angilau was lid van de Tongan Crip Gang. Hij stond als laatste van de bendeleden terecht voor een afpersingszaak die plaatsvond in Utah. Hij kon een straf tussen de tien en dertig jaar krijgen vanwege lidmaatschap aan een criminele organisatie.

Tijdens de zitting stond Angilau op uit zijn stoel en pakte de pen van zijn advocaat. Vervolgens sprintte hij naar de getuigenbankje en sprong hij naar zijn slachtoffer. Hij was naast getuige ook lid van een rivaliserende bende. Het slachtoffer kon hem net op tijd ontwijken, waarna een beveiligerster viermaal van dichtbij op het bendelid schoot. Dat deed ze nadat ze de man al gewaarschuwd had. De dader overleefde het incident wonderlijk genoeg in eerste instantie, maar later overleed hij alsnog in het ziekenhuis. Hoewel het voorval in 2014 gebeurde, zijn de beelden pas nu openbaar gemaakt, omdat de familie wil dat de schutter alsnog bestraft wordt, aangezien een aantal schoten zijn gelost nadat de man al op de grond lag.


Sauna biedt excuses aan voor filmen naakte bezoekers
Lees ook:
Sauna biedt excuses aan voor filmen naakte bezoekers
De Nederasseltse Sauna & Beauty Oase gaat door het stof voor haar bezoekers. Ze hebben hun excuses aangeboden voor het gebruik van (verborgen) camera’s.

Verwijten

Het voorval is onderzocht door de FBI. De organisatie vond dat de bewaker niets te verwijten was. ‘Dit laat zien hoe snel geweld kan exploderen’, laat een woordvoerder van de rechtszaalbewaking weten. Daar is de familie van Angilau het niet mee eens. Zij beweren dat er betere methodes waren om het bendelid te overmeesteren. Dan zou hij nog in leven zijn en dus eisen ze actie. Een rechter heeft daarom besloten de beelden alsnog vrij te geven. Het ministerie van Justitie wilde de beelden onder de pet houden omdat ze bang zijn dat het filmpje voor geweld zou zorgen onder bendeleden.

Bron: Salt Lake Tribune