Door: Y.M. Osterloh

Mannenpraat: Rico is de engel, Badr het monster. En zo hoort het

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Toen Panorama laatst Rico Verhoeven bena...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Toen Panorama laatst Rico Verhoeven benaderde voor een goed gesprek, luidde het verrassende antwoord: ik wil niet. Terwijl wij als blad ongekend veel aandacht hebben besteed en nog steeds besteden aan kickboksen, vond Rico het schadelijk voor zijn imago om met een blad te praten dat ook veel schreef over misdaad.

Deze zaterdag vecht Verhoeven tegen Badr Hari in Oberhausen. Een gevecht waar iedereen al jaren op wacht en waarvoor de kaartjes over de toonbank vlogen. Vraag is wel of Verhoeven aan de organisatie heeft gevraagd om geen criminelen binnen te laten. Want een man van principes, en Rico pretendeert dat te zijn, wil natuurlijk niet dat een deel van zijn honorarium komt uit de zak van criminelen die een kaartje hebben gekocht.

Good kid, die Rico, een engel.

Dan Badr Hari. Wij geloven niet dat die ooit heeft geprobeerd als een engel over te komen. En zeker voor dit gevecht wil hij graag het monster lijken. Dat is al honderd jaar de clou van de vechtsport. Geef het publiek een klassieke confrontatie tussen goed en slecht en het wordt een hit. Muhammad Ali en Mike Tyson hebben ons dat al vaak duidelijk gemaakt. Badr speelt met graagte die rol van boze, slechte man. Zich lekker aso opstellen tijdens de persconferentie was daar onderdeel van. Wij kregen zelfs even de indruk dat de geruchten dat er weer iets zou zijn tussen hem en Estelle Cruijff door Badr zelf de wereld waren ingeholpen.

Lees uit deze serie ook: Badr Hari is lekker bezig, eindelijk!

Ach, het doet er niet toe. Zaterdagavond, Oberhausen, Rico tegen Badr. Onze voorspelling? Badr gaat knock-out in ronde 1, hoewel we Rico hoorden voorspellen dat Badr pas neer zou gaan in ronde 2.