Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Ricciardo: ‘Wilde helm naar Max gooien’

Max Verstappen en Daniel Ricciardo komen vaak lachend voorbij, maar in Hongarije kwam hun relatie op scherp te staan door een stomme actie van de Nederlander.

Verstappen wilde koste wat kost zijn positieverlies van een bocht eerder goed maken en kegelde daarbij zijn Australische ploeggenoot uit de race. “Een marshal wilde me van de baan halen, maar ik had zoiets van: raak me niet aan. Ik wilde op Max wachten om hem de vinger te geven,” zo vertelt Ricciardo aan ESPN. “Eigenlijk wilde ik iets meer doen, mijn helm naar hem gooien. Maar ik ben een goede verliezer, zoiets doe ik dus niet,” zo lacht Ricciardo zijn tanden bloot.

Na de wedstrijd was het weer snel weer koek en ei tussen de twee. “Ik was even bang dat hij dacht dat met één biertje alles weer goed zou zijn. Toen zei hij dat we straks nog verder zouden praten. Maar het eerste moment, toen hij me dat biertje gaf, was heel gek." Ricciardo vind zijn collega sowieso een beetje gek. “Als ik tijdens de strategiebespreking voor de race naar de andere kant van de tafel kijk, zie ik hem met zijn hoofd op het blad liggen. Niet dat hij slaapt, maar het lijkt hem niet echt te interesseren, haha. Misschien is ie vermoeid omdat ie de avond daarvoor te veel gefeest heeft,” zo sluit de Australiër met zijn kenmerkende lach af.