Door: Jelmer Wijnstra Fotografie: Getty Images
Formule 1

Abiteboul zet in op betrouwbaardere Renault motor

Voor de teams met een Renault motor was het afgelopen jaar bij tijd en wijle kommer en kwel. Regelmatig liet de motor het afweten. In 2018 ligt de focus dan ook op betrouwbaarheid bij Renault.

“Er is veel meer stabiliteit in de zin van dat de krachtbron komend seizoen veel meer overeenkomsten vertoont met afgelopen jaargang, in vergelijking met de stap van 2016 naar 2017,” zo vertelt Cyril Abiteboul. “Ook gaan we strenger kijken naar de kwaliteitscontroles. Ik denk dat ons product al een stuk volwassener is als we aan de wintertests gaan beginnen.”

Red Bull Racing kwam vorig jaar aan het eind vooral nog in de kwalificatie tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Het vroeg dan ook om een kwalificatiemodus op de motor bij Renault. Abiteboul zegt er mee bezig te zijn, maar denkt niet dat dit verschil gaat maken in 2018. “De reglementen maken het lastiger om een pure kwalificatiemodus te hebben. Iedere rijder heeft slechts drie krachtbronnen voor een heel jaar, dat is iets om rekening mee te houden. Omdat zo’n modus met de olieverbranding schadelijk is voor de motor denk ik dat iedereen hier veel conservatiever mee zal zijn.”