Door: Redactie Panorama Fotografie: iStock
Entertainment

Apple komt met alternatief voor Netflix

We krijgen er binnenkort een streamingsdienst bij. Electronicagigant Apple wil zich nu ook richten op het streamen van films.

Dit nieuws bevestigde Eddy Cue, hoofd van Apple Software, tijdens een bijeenkomst bij het South by Southwestfestival in Texas. Hij vertelde daar dat Apple het wel iets anders gaat aanpakken dan Netflix. Het bedrijf gaat zich minder richten op series van hoge kwaliteit. Waarschijnlijk wordt de nadruk dus gelegd op film. Naast Netflix heeft Apple ook nog te maken met concurrenten als Amazon en Disney die ook al digitale content in abonnementsvorm aanbieden.

De producent van de iPhone heeft al een muziekservice nadat het Beats Audio van Dr. Dre overnam. Films zijn bij het bedrijf nu nog alleen te bestellen per stuk via iTunes en dus niet via een abonnement. Het is onbekend of deze diensten zullen worden samengevoegd tot een grote multimedia streamingsdienst.


Belgische jongen overleden doordat telefoon in bad viel
Lees ook:
Belgische jongen overleden doordat telefoon in bad viel
Een 14-jarige jongen uit Belgiƫ is overleden nadat zijn telefoon in bad viel. Hij werd geƫlektrocuteerd.

Naast dat Apple zich richt op audiovisuele content, gaat het ook uitbreiden naar geschreven verhalen. Zo neemt de Macbookmaker het bedrijf Texture over, wat weer een concurrent is van Blendle. Net als het Nederlandse bedrijf biedt Texture een ongelimiteerd aantal verhalen voor een vast bedrag per maand.