Door: Jeroen Kraak Fotografie: Facebook
Bizar

Belg krijgt per ongeluk 2 biljoen bijschreven op rekening

Voor heel even was Luc Mahieux een van de rijkste mannen ter wereld. Hij kreeg per ongeluk 2.000.000.000.000 bijgestort op zijn bankrekening.

Nee, Luc heeft geen miljardenbedrijf of een grote hoeveel bitcoins verkocht, hij was het slachtoffer van internetfraude. Elke maand schreef een onbetrouwbare website elke maand €34,90 via zijn Visa-creditcard af van zijn rekening. Luc zette dat dan ook meteen stop toen hij daar achter kwam. Tot zijn verbazing kreeg hij ineens €2.000.000.000.000 op zijn rekening.

Echt lang heeft hij van het geld niet kunnen genieten, want hij blokkeerde zijn kaart toen hij zag dat deze som geld ineens op zijn rekening stond. Na de blokkade verdween het geld tot zijn opluchten weer van zijn rekening. Hij heeft zijn lesje geleerd en gaat nu voorzichtiger om met zijn bankgegevens.

Vrienden

Door even biljonair te zijn had hij er plotsklaps veel vrienden bij. Toen het nieuws bekend werd over zijn bankrekening wilde veel mensen hem meteen toevoegen op Facebook. ‘Ik krijg vriendschapsverzoeken van mensen die ik helemaal niet ken. Twee dagen geleden werd ik op straat zelfs miljardair genoemd’, vertelt Luc tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws.