Door: Jeroen Kraak Fotografie: iStock
Algemeen

Uitkeringstrekker gepakt die illegaal werkte als prostituee

Een Belgische vrouw (56) heeft onterecht €99.429 mogen bijschrijven op haar bankrekening aan uitkeringen. De vrouw ontving het geld terwijl ze daarnaast werkte als prostituee. Die inkomsten had ze niet opgegeven.

Wij verwachten dat de vrouw verschillende aftrekposten heeft gebruikt om te verdoezelen dat ze illegaal bijverdiende. Het was dus ook geen happy end toen ze gepakt werd.

De fraude duurde van 2012 tot 2017. Ze adverteerde in verschillende kranten en pornowebsites. Ze deed dit omdat ze na een stukgelopen relatie achterbleef met flinke schulden. “Niemand maakt die keuze voor haar plezier. Voor zichzelf en twee kinderen had ze amper vijftig euro leefgeld per week. Veel heeft ze er trouwens niet aan verdiend”, vertelt haar advocaat aan het Belgische Het Laatste Nieuws.

De officier van justitie heeft een celstraf van zes maanden geëist en een boete van €4.800, bovenop de bijna €100.000 die ze ook nog terug moet betalen. De uitspraak in de zaak is op 14 februari. Al met al is het een lullige situatie en moeten we er niet te veel over ouwehoeren.